Det åbne hjerte

Er det en naturlov at tage på under et rygestop?

Del:

Nej. Men der er dog en flok ting, du skal være vågen omkring.

Fra naturens side får du en kunstig slankekur foræret, når du pelser smøger. Sådan er det i hvert fald for mange. Stofskiftet begår et slags kvantespring og er lidt højere end normalt under rygning. Når du således stopper med at ryge, er der en periode på 3-5 måneder, hvor man er mere tilbøjelig til at få ekstra kg på sidebenene (indtil kroppen har fundet tilbage til normaltilstand). Det er denne periode, der er den kritiske.

Kritisk af mange årsager.

For ikke nok med, at du stofskiftemæssigt er udfordret, har smøgerne – set i forhold til vægt og kalorieindtag – spillet en ret stor rolle på forskellig vis.

Det vistnok “farligste” element i denne kontekst er, at du begynder at spise på dine følelser. Egentlig lidt på samme måde, som du har røget på dine følelser. Så for nogle af os eksrygere gælder det, at vi begynder at spise pænt store mængder Bjørnsted chokolade fra Føtex, hver gang vi bliver stressede eller kede af det. Så det hurtige regnestykke bliver så et langt højere kalorieindtag sammen med et lavere stofskifte, og så lægger du for alvor i kakkelovnen til vægtproblemer.

Andre elementer omhandler:
Smags- og lugtesans, som bliver skærpede, og maden derfor smager bedre.
At man tidligere satte “spise-punktummer” med sine smøger. Og når nu punktummet er fjernet, stikker man meget længere til sine flødekartofler og de overskydende frikadeller – og indtager derved langt flere kalorier.
At man generelt set får mere appetit.
At eftersom rygning tidligere har gjort det ud for mellemmåltider, tyr man nu til muffins og Kims chips, når mellemmåltidssult melder sig.

Jimmy Hansen

Jimmy Hansen

Tilmeld dig nyhedsbrevet og FULDSTÆNDIG GRATIS (og uden nogen som helst bindinger) få de sidste tanker fra undertegnede

Andre artikler